Ziua Drepturilor Copilului

,, Copilăria este o lume de miracole și de uimire a creației scăldate în lumină, ieșind din întuneric, nespus de nouă, proaspătă și uluitoare. Copilăria se termină atunci când lucrurile încetează să ne mai mire. ,, spunea marele scriitor E. Ionescu despre această etapă a vieții, atât de frumoasă și sensibilă.
Școala noastră a marcat copilăria, în data de 20 noiembrie 2023, desfășurând activități prin care și-a propus să-i determina pe elevi să conștientizeze că fiecare copil din România are drepturi, dar și îndatoriri.
Astfel s-a marcat împlinirea celor 34 de ani de la adoptarea Convenției Drepturilor Copilului, pe care România a semnat-o în 1990. Elevii au fost încântați să participe la activități, astfel completându-și cunoștințele cu mai multe informații despre drepturilor copiilor din întreaga lume și despre responsabilități ce reies din acestea. Au fost impresionați să afle că există copii, din întreaga lume care încă nu beneficiază de aceste drepturi.
La finalul activității, fiecare elev a reprezentat, în mod artistic, un drept pe care apoi l-a promovat în fața colegilor. S-au purtat discuții libere, pentru a-i determinat să reflecteze mai mult asupra sarcinilor și îndatoririlor pe care le au.

This entry was posted in Activitati. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *