Proiectului „Bibliotecă pentru școala mea”!!!!!!

Începând din luna ianuarie 2024, școala noastră este parte a Proiectului „Bibliotecă pentru școala mea”. Acest proiect este  inițiat și organizat de Fundația „RĂDACINI GRUP”, cu sediul în București.

 Scopul organizării acestui proiect este promovarea lecturii în rândul elevilor școlilor gimnaziale din mediul rural, prin punerea la dispoziție a unui fond de carte cuprinzând teme și titluri adecvate vârstei.

Obiectivele

a.privind elevii: – cultivarea gustului pentru lectură, îmbogățirea și activizarea vocabularului, dezvoltarea capacității de exprimare, consolidarea educației lingvistice și literare, formarea și stimularea gândirii critice autonome prin intermediul surselor de cunoaștere cuprinse în textele literare, încurajarea exprimării libere a impresiilor, sentimentelor și trăirilor provocate de lectură;

 b. privind școlile participante: – creșterea numărului de cititori din rândul elevilor, îmbogățirea fondului de carte al bibliotecilor școlare rurale.

Proiectul „Bibliotecă pentru școala mea” este structurat în trei etape:

 ETAPA I cuprinde înscrierea școlilor și expedierea pachetului de cărți către școlile înscrise, luna ianuarie;

ETAPA a II-a se desfășoară în perioada 1 februarie 2024 – 31 decembrie 2024 și cuprinde lecturarea volumelor, realizarea prezentărilor și expedierea lor, către Fundația „Rădăcini Grup”;

ETAPA a III-a se desfășoară în perioada 1 ianuarie 2025 – 15 ianuarie 2025 și cuprinde evaluarea tuturor prezentărilor transmise de participanți, anunțarea câștigătorilor și premierea celor mai bune performanțe.

Școala noastră a primit coletul cu cărțiile celei de a doua edițiia proiectului, elevii au fost încântați de diversitatea și frumusețea acestora, acum se întrec în realizarea cele mai originale prezentări. Carte lunii februarie ,, Un băiat de nota 10,, de Alec Blanche.

MULT SUCCES!

This entry was posted in Proiecte. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *